003.jpg

Представники ізраїльської компанії Aux Bridge презентували в Сумах інноваційне рішення для «розумного міста».

Напрацювання компанії представляв Майкл ГІРЕЛЬ.

На зустрічі з ним були присутні міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ, представники структурних підрозділів міської ради, радники міського голови, депутати міської ради.

«Розумне місто – це постійне впровадження інформаційних технологій, що стоять на службі місту та громаді», – зазначив на початку відео презентації гість.

Майкл Гірель представив розроблену фахівцями їхньої кампанії модель, яка включає IT, дорожній рух, паркінг, безпеку, зв'язок, та відповів на запитання присутніх.smart2

Сумчан цікавили реальні приклади роботи моделі, технічні моменти, можливість доповнення електронного сервісу іншими секціями, терміни та кошторис проекту, можливість поетапної реалізації тощо.

Як повідомив Андрій Баранов, найближчим часом фахівцям ізраїльської компанії нададуть відповідне технічне завдання і згодом поговорять із ними предметніше про втілення.

Окремі електронні сервіси запрацюють у Сумах до кінця року, зазначив міський голова Олександр Лисенко. Наразі під них готують платформу, вивчають досвід інших міст України та Європи та вивчають пропозиції розробників.