003.jpg

Бійцям добровольчих формувань Сумської міської ТГ передали партію зимового одягу, пошиту коштом бюджету громади.

Такий одяг найближчим часом отримає кожен сумський добробатівець. На це зі скарбниці громади спрямували понад 8 млн грн. Попередньо спільно з ДФТГ визначили дизайн форми та функціональність.

«У нас дев’ять ДФТГ. Усіх бійців ми вже забезпечили взуттям, для чого кожному виділяли кошти з бюджету громаду. Щодо форми, на раді командирів вирішено було шити її централізовано. Зараз передаємо перші 100 комплектів, до кінця дня буде ще 150, потім надійдуть наступні. Протягом двох тижнів форму отримають усі добробатівці громади», – сказав очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Разом із одягом сьогодні розподілили поміж ДФТГ і зроблену на замовлення громади наступну партію плитоносок.

Заступник командира добровільного формування Сумської міської ТГ № 4 Олександр ОРЕЛ зазначив, що постійно відчувають підтримку громади та її керівництва: «Без територіальної громади, яка взяла на себе тягар із дев’яти ДФТГ, неможливо було б виконання поставлених перед нами завдань».

Також сьогодні відбулася нарада керівництва громади та представників ДФТГ за участі депутата Верховної Ради України Михайла АНАНЧЕНКА. Спільно обговорили питання правового статусу таких формувань та їх утримання, яке наразі здійснюється суто коштом бюджету Сумської міської ТГ, на що вже спрямували майже 200 млн грн.

Народний депутат відзначив унікальність сумських ДФТГ і сміливість їхніх бійців. Парламентар повідомив, що зареєстровано кілька законопроєктів, які покликані на державному рівні врегулювати питання, пов’язані з діяльністю добровольчих формувань. Подібні зустрічі на місцях дозволять у підсумку ухвалити документ, який максимально враховуватиме інтереси зацікавлених сторін.