0012.jpg

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

За минулий місяць відібрано 1207 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,6 рази, діоксиду азоту в 1,7 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

У квітні на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2 рази, діоксиду азоту в 2,2 рази. Середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу та діоксиду азоту в 1,5 рази на ПСЗ №4 (вул. Харківська), а на ПСЗ №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій), по діоксиду азоту в 1,5 рази, пилу 1,3 рази.

У звітному місяці зафіксовано 1 випадок перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2 рази 23 квітня о 07 год. при південно-західному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с на ПСЗ (вул. Металургів).

У порівнянні з попереднім місяцем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду сірки зменшилося, по діоксиду азоту та оксиду азоту, оксиду вуглецю, аміаку, формальдегіду зосталося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в квітні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у квітні по м. Суми складав 12-14 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

За матеріалами Сумського обласного центру з гідрометеорології