Print
Hits: 672

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних постах.

У вересні відібрано і проаналізовано 1364 проби атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації по місту в вересні перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі по пилу в 1,9 рази, діоксиду азоту в 1,6 рази, формальдегіду в 1,2 рази. Інші інгредієнти, що визначались, нижче санітарних норм.

У вересні на ПСЗ №5 (вул. Металургів) середньомісячний вміст по пилу перевищував рівень ГДК в 2,6 рази, діоксиду азоту в 2,0 рази, формальдегід в 1,2 рази. Також середньомісячна концентрація перевищувала ГДК по пилу в 1,8 рази, діоксиду   азоту в 1,4 рази   на ПСЗ №4 (вул. Харківська), а на ПСЗ №3 (вул. Сумсько-Київських дивізій) по пилу в 1,4 рази та діоксиду азоту в 1,3 рази.

В вересні зафіксовано 9 випадків перевищення максимально разової концентрації по пилу на ПСЗ №5 (вул. Металургів):

На ПСЗ №4 (вул. Харківська) виявлено 2 випадки перевищення максимально   разової концентрації по пилу:

11вересня о 13 год. зафіксовано 1 випадок перевищення максимально разової концентрації  по діоксиду азоту в 1,1 рази при штилі на ПСЗ №4 (вул. Харківська).

У порівнянні з серпнем забруднення атмосферного повітря міста по пилу, діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду азоту та формальдегіду зменшилося, по оксиду вуглецю та аміаку   зосталося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в вересні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у вересні по м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

За матеріалами Сумського обласного

центру з гідрометеорології