Print
Hits: 1579

У рамках другої фази програми Європейського Союзу «Угода мерів - Демонстраційні проекти 2» в місті Суми з 2018 року реалізується проект «Підвищення енергоефективності в навчальних закладах м Суми». Проект передбачає термомодернізацію будівель ССШ №7, ССШ №9 та ЗОШ №20.

5 червня розпочато процедуру закупівель з Реконструкції – термомодернізації будівлі КУ Сумська СШ №9 по вул. Даргомижського, 3 в м. Суми. За процедурою відкритих торгів переможцем стане учасник з найнижчою ціною, який відповідає вимогам конкурсу та надав усі необхідні документи. Після визначення переможця буде підписано договір підряду та розпочато роботи. У школі №9 проєктом планується здійснити утеплення стін, цоколю та покрівлі, заміну вікон та дверей, а також встановлення системи вентиляції в спортивному залі та харчовому блоці.

Наразі вже проведені відкриті торги на вибір виконавця робіт з реконструкції (термомодернізації) будівлі Сумської спеціалізованої школи №7 ім. М. Савченка. Переможцем стала приватна фірма "ТІМВЕЛ", з якою
12 червня 2020 року був укладений відповідний договір. У рамках проєкту в центральному корпусі школи №7 планується здійснити утеплення стін, цоколю, а також заміну вікон та дверей.

15 червня 2020 року розпочалася спрощена процедура закупівель технічного нагляду за виконанням будівельних робіт по школі №7. Переможцем стане учасник, який має відповідну кваліфікацію та досвід, запропонує найнижчу ціну та надасть усі необхідні документи. Після визначення переможця планується проведення стартової зустрічі з усіма зацікавленими сторонами проекту по вказаному об’єкту – замовником, підрядником, фахівцем з технічного нагляду, адміністрацією школи, командою проєкту та командою підтримки «Угоди мерів – Демонстраційні проекти».

Також тривають роботи з розробки проектної документації капітального ремонту системи освітлення в школі №20. Виконавець проектних робіт –  ФОП Линник О.М., надав перший чорновий технічний проект, який був перевірений командою проекту та командою підтримки. Після отриманих зауважень, проект відправлено на доопрацювання.

У рамках проєкту здійснюється просвітницька робота серед жителів м. Суми. В останній тиждень червня 2020 року проходить Європейський тиждень сталої енергії (EU SEW) - найбільший захід, присвячений відновлюваним джерелам енергії та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами.

Упродовж тижня з 22 по 26 червня 20202 року команда проекту організовує для сумчан флешмоб-конкурс #екокарантинСуми в Facebook. Для цього потрібно виставити в соціальній мережі Facebook фото з невеличким описом того, що жителі м. Сум роблять вже зараз для того, щоб зберігати навколишнє середовище. Це може бути прибирання в лісі, сортування сміття, користування велосипедом тощо.

Для молодших школярів шкіл-учасниць проекту створено вікторину «Полюби світ довкола» на основі мультиків з екологічної тематики («ВОЛЛ·І», «Лоракс», «Одного разу в лісі», «Мауглі»), а учасники енергокоманди Сумської ЗОШ №5 зняли відео-ознайомлення «Що в скриньці юного енергоаудитора?».

Для учнів старшої школи підібрані короткометражні мультфільми – «Енерговампір», «Холодний Йеті», «Сміттевий монстр» та «Жахіття з водостоку».

Також команда проекту запропонувала сумчанам пригадати Дні сталої енергії 2019 року в нашому місті, переглянувши яскравий відео-колаж.

Всі заходи в зв`язку з карантином проходять онлайн на сторінці проекту в Facebook https://www.facebook.com/EU4Sumy/