Print
Hits: 2190

Технічний Офіс Фонду енергоефективності розробив Альбом технічних рішень, який допоможе інженерам-проєктувальникам при розробці проєктної документації для реалізації проєктів у межах участі в Програмі «Енергодім». Він також може бути корисним для всіх фахівців, що працюють у сфері енергоефективності.

Альбом має рекомендаційний характер, це збірник наступних матеріалів:

Інформація, що наведена в Альбомі, може бути використана при розробці проєктної документації для термомодернізації більшості існуючих багатоквартирних житлових будинків.

Альбом складається із трьох томів:

ТОМ 1: текстова пояснювальна записка щодо архітектурно-будівельних рішень при здійсненні енергоефективних заходів у багатоповерхових будинках

ТОМ 2: креслення вузлів облаштування огороджувальних конструкцій теплоізоляційної оболонки будівель

ТОМ 3: пояснювальна записка щодо інженерних рішень, типові схеми встановлення вузлів обліку теплової енергії та індивідуальних теплових пунктів.

У альбомі наведено креслення, схеми, вузли, методики розрахунків технічних характеристик огороджувальних конструкцій та інженерних систем багатоквартирних житлових будинків, які можливі для застосування при термомодернізації більшості існуючих багатоквартирних житлових будинків в Україні. Матеріали напрацьовано за результатами аналізу будівельних рішень та типів огороджувальних конструкцій для будинків 1960-1990 років забудови.

За інформацією Єгора Фаренюка, технічного директора Фонду енергоефективності наявність готових технічних рішень та можливість їх використання дозволить підвищити якість проєктування, зменшити вартість розробки проєктної документації, а найголовніше — забезпечити необхідну якість робіт при реалізації проєктів та виконання технічних вимог Програми. Інформація в Альбомі буде доповнюватись відповідно до оновлень нормативних документів та систематизації даних про конструктивні особливості різних типів існуючих багатоквартирних будинків, модернізація яких буде здійснюватися за умовами Програми «Енергодім».

У додатках до текстової частини Альбому наведено:

Важливо! Інші вимоги нормативних документів, які не наведені в Альбомі, мають бути дотримані згідно діючого законодавства, що має бути підтверджено позитивним висновком/звітом експертної організації.

Відповідні розділи Альбому, які відображають інформацію про основні типові технічні вузли облаштування зовнішніх стінових конструкцій, покриттів та перекриттів, вікон та дверей, а також примикань конструкцій, облаштування балконів, інженерних мереж додатково представлені в форматі для редагування (*.dwg). Їх можна безпосередньо використовувати при розробці графічної частини проєктної документації.

Альбом технічних рішень є вільним для перегляду. Завантажити або переглянути Альбом можна на сайті Фонду або за посиланням: https://cutt.ly/asbEJUp.

З відео-презентацією Альбому технічних рішень можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/8sbE2Fo.