004.jpg

Організатор громадського обговорення під час розгляду питання зміни назв (перейменувань) вулиці Суворова та провулку Суворова в місті Суми Сумського району Сумської області - Управління архітектури та містобудування Сумської міської ради (далі – Управління).

Громадське обговорення проводилось з приводу розгляду питання про зміну назв (перейменувань) вулиці Суворова та провулку Суворова в місті Суми Сумського району Сумської області, які не були перейменовані в порядку та в терміни встановлені Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Відповідно до розпорядження Сумського міського голови від 06.10.2021№329-Р «Про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назв (перейменувань) вулиці Суворова та провулку Суворова в місті Суми Сумського району Сумської області» Управлінням було підготовлене та подане на оприлюднення інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення під час розгляду питання зміни назв (перейменувань) вулиці Суворова та провулку Суворова в місті Суми Сумського району Сумської області (далі – Інформаційне повідомлення), а Департаментом комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради 12.10.2021 оприлюднене на офіційному сайті Сумської міської ради.

Громадське обговорення проводилось у формі електронної консультації з дня оприлюднення інформаційного повідомлення і до 16.12.2021.

Участь у громадських слуханнях взяло 95 осіб, які одноголосно надали пропозицію (зауваження): «Залишити назви вулиці Суворова та провулку Суворова у місті Суми без змін». Інші пропозиції (зауваження) до Управління не надходили.

Ураховуючи вимоги Законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», якими визначено обов’язковість урахування думки громадськості під час прийняття рішень щодо перейменування об’єктів топономіки; результати громадського обговорення, в Управління немає підстав для підготовки проєкту подання та його внесення на розгляд Сумської міської ради.

Пропозиції (зауваження), що надійшли під час громадського обговорення