Print
Hits: 652

Організатор громадського обговорення: Управління освіти і науки Сумської міської ради.

Найменування об’єктів права власності, яким пропонується відмовитися від імен фізичних осіб, що були присвоєні раніше:

1. Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-III ступенів №2 ім. Д.Косаренка, м. Суми, Сумської області.

2. Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-III ступенів №3 ім. генерал-лейтенанта А.Морозова, м. Суми, Сумської області.

3. Комунальна установа Сумська спеціалізована школа І-III ступенів №10 ім. Героя Радянського Союзу О.А. Бутка, м.Суми, Сумської області.

4. Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-III ступенів №12 ім. Б.Берестовського, м. Суми, Сумської області.

5. Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-III ступенів №13 ім. А.С. Мачуленка, м. Суми, Сумської області.

6. Комунальна установа Сумська загальноосвітня школа І-III ступенів №15 ім. Дмитра Турбіна, м. Суми, Сумської області.

7. Сумський заклад загальної середньої освіти І-III ступенів №19 ім. М.С. Нестеровського Сумської міської ради.

Пропозиції та обґрунтування щодо відмови від імен раніше присвоєних фізичних осіб в назвах об’єктів права власності: пропонується перейменувати шляхом прибирання з назв закладів освіти Сумської міської територіальної громади імена раніше присвоєних фізичних осіб радянської доби, зокрема Героїв Радянського Союзу, що не слугують національно-патріотичному вихованню молоді. Зазначені назви закладів освіти не були перейменовані в порядку встановленому Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Суб’єкт, який виніс пропозицію щодо розгляду питання відмови від імен раніше присвоєних фізичних осіб в назвах закладів освіти: Управління освіти і науки Сумської міської ради, робоча група з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді, робоча група з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при Сумській обласній військовій адміністрації. 

Обговорення проводиться на виконання розпорядження міського голови від 28.11.2022 року №332-Р «Про проведення громадського обговорення під час розгляду питання щодо відмови від раніше присвоєних імен фізичних осіб закладам загальної середньої освіти Сумської міської територіальної громади», наказу управління освіти і науки Сумської міської ради від 29.11.2022 року №248 «Про проведення громадського обговорення під час розгляду питання щодо відмови від раніше присвоєних імен фізичних осіб закладам загальної середньої освіти Сумської міської територіальної громади».

Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 31.01.2023 року.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. до 31.01.2023 року включно. 

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Місцезнаходження організатора громадського обговорення, де можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: м. Суми, вул. Харківська, 35, Управління освіти і науки Сумської міської ради (тел.: 78-97-77), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: начальник управління освіти і науки Сумської міської ради ВЕРБИЦЬКА Неля Вікторівна.

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 03.02.2023 року, на офіційному сайті Сумської міської ради.