002.jpg

Спостереження за вмістом пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю,  діоксиду та оксиду азоту, аміаку, формальдегіду проводились щоденно на 3-х стаціонарних  постах.

За минулий місяць відібрано 1064  проб атмосферного  повітря.

Середньомісячні концентрації по місту  перевищували санітарні норми в атмосферному  повітрі по пилу в 1,8 рази, діоксиду азоту в 1,5 рази, формальдегіду 1,1 рази,  Інші  інгредієнти, що визначались, нижче  санітарних норм.

В грудні на ПСЗ №5 (вул. Металургів)  середньомісячний вміст по пилу перевищував  рівень  ГДК  в  2,3 рази,   діоксиду азоту в 1,9 рази, формальдегіду  в 1,1 рази. Середньомісячна концентрація по діоксиду азоту перевищувала ГДК в 1,3 рази на ПСЗ №3 (вул.Сумсько-Київських дивізій,) та в 1,4 рази на ПСЗ №4 (вул.Харківська).

В звітному місяці зафіксовано 3 випадки  перевищення  максимально  разової концентрації  по  пилу в 1,2-1,4 рази 3 та 4 грудня о 07 год. при західному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с відповідно, в  1,8  рази  20 грудня о  19 год. при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 3 м/с на ПСЗ №5 (вул. Металургів).

У порівнянні з  попереднім місяцем  забруднення  атмосферного повітря міста по  по пилу, діоксиду азоту збільшилося,  оксиду вуглецю зменшилося, а по діоксиду сірки, оксиду азоту, аміаку та формальдегіду зосталося майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в грудні не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила  авіаметеорологічна   станція  Суми. Радіаційний  фон у  грудні по м. Суми складав 11-13 мкР/год, і не перевищував допустимих значень.

За матеріалами Сумського обласного

                                                       центру з гідрометеорології