0012.jpg

Виконавчий комітет Сумської міської ради повідомляє, що зважаючи на ухвалу Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 05.03.2019 у справі № 818/1550/18, відновила свою роботу конкурсна комісії з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми. Рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 12.03.2019 № 127 змінено склад конкурсної комісії, а рішенням від 12.03.2019 № 126 – дату проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми.
Виконавчий комітет Сумської міської ради визначив кінцевим строком подання конкурсних пропозицій 10 червня 2019 року (до 16:00)розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями відбудеться 11 червня 2019 року о 8:00.

Конкурсна комісія на засіданнях від 19.03.2019 та 25.03.2019 прийняла рішення рекомендувати виконавчому комітету Сумської міської ради не проводити конкурс по тим багатоквартирним будинкам, співвласники яких прийняли рішення про визначення управителя і подали в установленому законодавством порядку відповідні протоколи на зберігання до виконавчих органів міської ради. Це 362 будинки (478 протоколів).
Нагадуємо, що згідно з рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 20.03.2018 № 126 «Про організацію проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми», якщо на дату проведення конкурсу співвласниками обрано управителя будинку чи створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, дане рішення на такі будинки не розповсюджується.
Однак, окремо звертаємо увагу співвласників багатоквартирних будинків та суб’єктів господарювання, які обслуговують ці будинки, що вибір управителя – це лише перший крок. Для забезпечення належного утримання багатоквартирних будинків на зборах співвласників необхідно затвердити умови договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, який після цього укладається від їх імені обраною уповноваженою особою співвласників з визначеними ним управителем. Саме на підставі закріплених у цьому договорі умов співвласникам нараховуються пільги та субсидії згідно з чинним законодавством.
Також на засіданнях конкурсної комісії обговорювалися зміни, які необхідно внести до конкурсної документації для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Суми з метою приведення її у відповідність до нових вимог чинного законодавства. Проект відповідного рішення планується оприлюднити на офіційному веб-сайті Сумської міської ради на початку квітня 2019 року.

Запрошуємо всіх бажаючих надавати свої пропозиції до конкурсної документації на електронну адресу правового управління Сумської міської ради This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (тел. для довідок 700-628, 700-630).