005.jpg

Школярі не лише страждають від навантаження, а й від психічної втоми від колективу. Тому батькам варто не лише морально підтримувати школярів, а й піклуватися про імунітет дітей.

1. Після школи дитина повинна декілька годин проводити на свіжому повітрі. Не варто відразу сідати за виконання домашніх завдань.

2. Вихідні варто проводити на природі, займатися активною діяльністю.

3. До щоденного раціону школяра мають входити свіжі сезонні овочі та фрукти.

Особливо складним моментом для дитини може стати зміна школи, адже адаптація до нового колективу в деяких випадках триває до року. Зміна психологічного клімату в колективі найбільше відображається на стані дитини.

Радимо батькам брати участь в житті дитини. Розпитувати і, головне, слухати. Таким чином можна виявити проблему на ранньому етапі та допомогти своїми порадами.

Часто виникає проблема у комінукації з дітьми: на питання, як справи у школі, вони відповідають неохоче. Радимо в такому випадку правильно ставити дитині відкриті питання, конкретизуючи та звертаючи увагу на деталі.

Наприклад, можна запитати про однокласників, з якими склалися дружні стосунки, про те, як виглядає клас, про найяскравіший момент дня.

ЯК ПРАВИЛЬНО ОРГАНІЗУВАТИ РЕЖИМ ДНЯ ДЛЯ ШКОЛЯРА

1. Варто знайти баланс між навчанням, відпочинком та фізичною діяльністю.

2. Діти початкових класів повинні лягати спати не пізніше 21:30, старших класів – 22:30.

3. Між часом, коли дитина прокинулася і йде в школу, має пройти не менше 40 хвилин.

4. Щоранку школяр має випивати склянку води, після цього робити зарядку.

5. Коли організм прокинувся, обов’язково варто поснідати, адже пропущений ранковий прийом їжі може стати причиною виникнення серйозних захворювань.

6. 2-3 рази на тиждень дитина повинна відвідувати спортивні гуртки.