004.jpg

З 20 жовтня у клінічній лікарні № 4 на базі відділення лабораторної діагностики поліклінічного відділення № 1 проводяться дослідження методом ІФА на COVID-19.

Дослідження даним методом проводять фахівці вищої категорії. ІФА-тестування дозволить зрозуміти, чи перехворіла людина (імуноглобуліни – G), чи захворювання проходить у гострій фазі (імуноглобуліни – M).

Лабораторна відповідь пацієнту надається протягом 24 годин від моменту забору матеріалу.

Обстеження на імуноглобуліни проводиться на платних умовах.

Звертатись необхідно за адресою: м. Суми, вул. Труда, 3. Забір матеріалу на обстеження здійснюють у робочі дні з 08:00 до 10:00. Телефон для довідок: 787-327.

ІФА-тестування може проводитися пацієнтам із симптомами COVID-19, пацієнтам з пневмонією, контактним особам, особам, що потребують планової госпіталізації та/або операції, медичним працівникам, які працюють з хворим на COVID-19, працівникам Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та іншим медичним та фармацевтичним працівникам.

Якщо ІФА-тестування виявить у людини антитіла, вона повинна буде здати зразок для ПЛР-діагностики. ІФА-тестування допоможе знизити навантаження на лабораторії, де здійснюють ПЛР-дослідження.

Крім того, імуноферментний аналіз використовуватимуть для тих пацієнтів, які мають симптоми COVID-19, але результати їхніх ПЛР-тестів дали негативний результат. Таким чином можна буде визначити наявність та рівень антитіл в організмі.