Print
Hits: 739

У Сумах відзавтра починають масово вакцинувати від COVID-19 працівників закладів, підпорядкованих управлінню освіти і науки, аби до початку навчального року досягти максимального рівня захисту для цієї категорії.

В. о. начальника управління освіти і науки Олена НАЗАРЕНКО повідомила, що на перше масове щеплення, яке відбудеться в четвер, 29 липня, записалися 165 працівників галузі. Вакцинація проходитиме в одному з закладів загальної середньої освіти. Проводитимуть її дві бригади медиків вакциною Moderna. Охочих щепитись розподілили по часу, аби уникнути скупчення.

«Наразі управління освіти і науки спільно з управлінням охорони здоров’я здійснює заходи щодо вакцинації. Прагнемо до наступної хвилі максимально вакцинувати наших педагогів , які є вразливою групою населення через велику контактність із дітьми», – зазначила Олена Назаренко.

Практику масового щеплення управління освіти і науки планує продовжити наступного тижня. Записатися на імунізацію та отримати детальну інформацію освітяни можуть звернувшись безпосередньо до закладу, в якому працюють, або профільного управління.

«Будемо працювати далі, щоб вакцинувати якнайбільше освітян і до 1 вересня досягти максимального рівня захисту », – зазначив заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ.

Ті, хто з певних причин не зможуть потрапити на масову вакцинацію, але мають бажання щепитися, можуть зробити це в стаціонарних пунктах щеплень при медичних закладах або в центрах масової вакцинації, яких у Сумах чотири.

За інформацією управління освіти і науки, наразі від COVID-19 щеплений кожен другий працівник галузі.