002.jpg

Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради 5 липня 2023 року, під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віри МОТРЕЧКО провело засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якій розглянуто 33 питання щодо захисту та реалізації прав дітей.

 

З них: 23 питання щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, 10 – спірних питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 20 правочини за участю дітей, таких як: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, надання дозволу на укладення договору про поділ спадкового майна, продаж спадкового майна тощо.

Серед немайнових питань, які були розглянуті на засіданні наступні: щодо доцільності зняття опіки з піклувальника, визначення місця проживання малолітньої дитини, влаштування неповнолітніх до соціального гуртожитку, щодо порядку участі батька у вихованні дітей.

Також було затверджено 10 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.