Print
Hits: 51

Розпорядженням начальника Сумської міської військової адміністрації Дрозденка О.О. від 14.02.2024 № 45- ВКВА «Про створення комісії з питань захисту прав дитини» було сформовано її новий склад. Управлінням «Служба у справах дітей» Сумської міської ради 24 квітня 2024 року, під головуванням секретаря Сумської міської ради Кобзаря А.М. було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуто 31 питання щодо захисту та реалізації прав дітей.

 

З них: 20 питань щодо захисту та реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх та 11 – спірних питань, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити 20 правочинів за участю дітей, таких як: оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору дарування, купівлі-продажу, продаж та розподіл спадкового майна, оформлення рухомого майна, надання дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок від імені малолітніх тощо.

Серед немайнових питань, які були розглянуті на засіданні наступні: надання 1350 дітям статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, щодо надання дозволу на реєстрацію новонародженої дитини, яка залишилася без батьківського піклування, визначення місця проживання малолітніх з одним з батьків, встановлення опіки над малолітнім тощо.

Також було затверджено 19 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.