007.jpg

Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради повідомляє, що Кабінет Міністрів України урегулював питання надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.
Зокрема, встановлено, що таким особам, які здійснювали догляд, щомісячні компенсаційні виплати, призначені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян». № 832 від 26.07.1996, здійснюватимуться до моменту втрати зазначеними особами такого права або до дати призначення їм іншої виплати, встановленої законодавством.

Дану постанову скасовано постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян» від 20.03.2019, яка набрала чинності 23.03.2019.
Зазначаємо, що непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), призначається щомісячна компенсаційна виплата відповідно до Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04. 2004 № 558.