003.jpg

Відповідно до Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 24.12.15 №911-VIII та постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” від 25.12.2015 року № 1181 змінено порядок призначення тимчасової допомоги дітям батьки, яких ухиляються від сплати аліментів та допомоги на дітей одиноким матерям з 1 січня 2016 року, а саме:

  • надання тимчасової допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців;
  • допомога на дітей одиноким матерям надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім′ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Звертаємо Вашу увагу, що допомоги призначались з 1 січня 2016 року на шість місяців незалежно від дати звернення, але не пізніше звернення до 1 квітня поточного року. Кожні шість місяців розмір допомог підлягає перегляду згідно доходів родини.
Таким чином, громадянам, яким призначено вище вказані допомоги з 1 січня 2016 року, вже в липні 2016 року необхідно звернутися до департаменту соціального захисту населення для підтвердження права на отримання державної соціальної допомоги на наступний термін.
Нагадуємо, що допомога призначається на шість місяців, починаючи з місяця, в якому подано заяву з усіма необхідними документами.
Додаткову інформацію та попередньо записатись на прийом до спеціалістів можна у Інформатора або за телефонами: 63-54-97, 60-45-06.