Print
Hits: 2773

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» (далі – Закон) багатодітним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям, в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, а також сім’ям (крім багатодітних), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, знижка плати за житлово-комунальні послуги, абонентної плати за користування телефоном, надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, що у 2017 році становить 2240 грн.

Також, Законом передбачено право дітей з багатодітних сімей на безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

Відповідно до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389, для визначення права на вказані пільги, пільговики подають до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (далі – департамент) декларацію про доходи своєї сім’ї, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період.

У разі коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг на житлово-комунальні послуги та одержання для дітей безкоштовних ліків за рецептами лікарів протягом дванадцяти місяців з місяця визначення відповідного права.

Підставою на безоплатне одержання для дітей ліків за рецептами лікарів є довідка, видана департаментом.

Прийом документів ведеться за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 135, робоче місце № 16, режим роботи: понеділок-четвер з 8-00 до 17-00, в п’ятницю – до 16-00, тел. для довідок 60-44-25, 60-44-67.

Довідково повідомляємо, що станом на 01.01.2017 знижкою плати за житлово-комунальні послуги скористалось 328 сімей та видано 34 довідки.

Станом на 01.01.2017 на обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 653 багатодітних сімей і 821 дитина з багатодітної сім’ї.