Print
Hits: 654

Зважаючи на актуальність питання роз’яснюємо, що для розрахунку житлової субсидії, допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, у разі звернення за їх призначенням протягом листопада 2021 року – січня 2022 року, середньомісячний сукупний дохід враховується за II-III квартал 2021 року, а це з квітня по вересень 2021 року.

Якщо сім’я складається із пенсіонерів, і інших доходів крім пенсії вони не мають, при визначенні права на житлову субсидію враховується пенсія: у листопаді – за вересень, у грудні – за жовтень, а у січні 2022 року – за листопад 2021 року.

Колізійним на сьогодні є той факт, що Державна податкова служба на даний час не володіє даними про доходи громадян за III квартал 2021 року, а це, в свою чергу, унеможливлює департамент соціального захисту населення визначити розміри субсидії та допомоги. Такі дані про доходи громадян надійдуть до департаменту у грудні 2021 року, після чого будуть проведені розрахунки житлової субсидії, допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, про що заявники будуть повідомлені додатково.