004.jpg

Змінами в умовах призначення житлових субсидій передбачена можливість користуватися субсидією громадянам, які отримали відмови в її призначенні, без врахування фактично не проживаючих осіб. Відтепер, наявність у не проживаючих членів домогосподарства та у членів їх сімей умов, за яких житлова субсидія не призначається, не впливає на призначення субсидії.

Тож, щодо таких осіб не аналізується:

  • наявність транспортних засобів, з року випуску яких минуло менше п’яти років та більше, ніж одного – з року випуску яких минуло менше 15-ти років;
  • відсутність доходів чи якщо доходи менші мінімальної заробітної плати або не сплачено єдиний соціальний внесок;
  • наявність депозитів на суму понад 100 тис.грн;
  • придбання на суму понад 50 тис.грн;
  • наявність заборгованості по сплаті аліментів понад три місяці;
  • перебування за кордоном більше 60 днів;
  • здійснення витрат, купівлі, оплати послуг, операції з купівлі безготівкової або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис.грн.

Важливо! На призначення житлової субсидії впливає наявність у власності більше ніж одного житлового приміщення.

Громадяни, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначених причин мають право повторно звернутись за її отриманням з жовтня – до кінця листопада 2021 року.

Документи на призначення субсидії можна залишити у скриньках, які розташовані на вході адміністративної будівлі (вул. Харківська, буд. 35) та в приміщенні територіального підрозділу ЦНАП по вул. Романа Атаманюка, 49А, або надіслати поштою до департаменту за адресою: вул. Харківська, буд. 35, м. Суми, 40035.

Документи також можна подати в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Консультації за телефонами: 788-888 (багатоканальний), 787-122, 787-123, 050-407-81-99.