Print
Hits: 1291

19 квітня 2022 року Урядом внесено зміни до Постанови № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Внесеними змінами передбачено:

1. Автоматичне нарахування житлових субсидій на неопалювальний період з 1 травня 2022 року всім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному періоді 2021 - 2022 років, крім тих домогосподарств, які звертаються за призначенням субсидії на придання твердого пічного побутового палива (вугілля).

2. На період дії воєнного стану та на один місяць після його завершення скасовано обов’язок отримувачів житлової субсидії повідомляти департамент соціального захисту населення протягом 30 днів про виникнення наступних обставин:

- зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

- зміни соціального статусу членів домогосподарства;

- зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

- зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

- зміни управителя, виконавця комунальних послуг (крім випадків, коли інформація про зміну надається виконавцем послуги), створення об’єднання;

- набуття права власності на транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);

- здійснення купівлі на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. грн.;

- набуття права власності на житлове приміщення;

- відкриття депозитного рахунку (рахунків) кошти на яких у загальній сумі перевищують 100 тис.грн.;

- здійснення операцій з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти (крім валюти, отриманої від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних та/або освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

- отримання ним або членом сім’ї особи із складу домогосподарства одноразово доходу у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму,

- настання умов, за яких втрачається право на отримання субсидії на понаднормову площу житла.

3. Житлова субсидія може бути призначена за наявності заборгованості зі сплати аліментів, яка винила в період дії воєнного стану в Україні, а також у випадку придбання іноземної валюти для оплати медичних або освітніх послуг.

Телефони для консультацій: 788 - 888 (багатоканальний), 050-407-81-99, 050-407-80-02.