002.jpg

Мешканці Сумської міської територіальної громади, які користуються субсидією, мають право вибору: користуватися в неопалювальний сезон пільгою або субсидією.

Так, якщо родина має право на субсидію, однак її розмір в неопалювальний період невеликий і доцільніше сплачувати за комунальні послуги з урахуванням пільги, то необхідно до департаменту подати заяву про припинення надання субсидії у зв’язку з бажанням отримувати пільги.

Переходити на пільгу можна з 1 травня 2022 року, попередньо написавши заяву на припинення субсидії.

1.png

У даному випадку пенсіонеру краще користуватися пільгою.

2.png

У цьому випадку подружжю пенсіонерів вигідніше користуватись субсидією.

Заяву про припинення житлової субсидії в зв’язку з бажанням отримувати пільги можна направити шляхом поштового відправлення на адресу департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (40035,    м. Суми, вул. Харківська, буд. 35) або залишити в спеціальній скриньці, яка розташована при вході до адмінбудівлі департаменту (м. Суми, вул. Харківська, буд. 35) ( https://dszn.smr.gov.ua/zrazki-zayavi-ta-deklaratsiyi-dlya-zhitlovoyi-subsidiyi/ ).

Звертаємо вашу увагу, що з початку опалювального сезону 2022-2023 рр. заявник може знову звернутись до департаменту із заявою про призначення житлової субсидії та декларацією про доходи і майновий стан та перейти на житлову субсидію.

Телефони для консультацій: 788 - 888 (багатоканальний), 050-407-81-99, 050-407-80-02.