006.jpg

У зв’язку з підвищенням вартості житлово-комунальних послуг мешканці нашого міста все частіше звертаються до департаменту Сумської міської ради для оформлення субсидії.

Слід нагадати, що житлова субсидія надається у вигляді безповоротної державної допомоги та право на її отримання поширюється на громадян, які проживають у житлових приміщеннях (будинках), в частині оплати ними користування житлом; утримання житла; управління багатоквартирним будинком, комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Також зазначаємо, що субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.
Розмір обов’язкового платежу кожен отримувач субсидії має можливість вирахувати самостійно за допомогою запропонованої схеми.

Rozrahunok plategu