001.jpg

З часу запровадження веб - портал електронних послуг Пенсійного фонду України постійно змінюється. Нині електронний ресурс дає можливість усім зацікавленим громадянам в режимі он-лайн вирішувати питання з мінімальною витратою часу, коштів, сил і постійно контролювати дані, які впливають на розмір пенсії, та переглядати діючу пенсійну справу.

На порталі все логічно пов'язано і структуровано, що дозволяє пересічному громадянину без спеціальних знань та навичок легко розібратися у цій системі. Крім того, всі його послуги безкоштовні.

Нині на порталі Пенсійного фонду України зареєстровано понад 11500 користувачів — мешканців міста Суми

Слід зауважити, що значну зацікавленість електронний сервіс викликає у людей похилого віку. І це неважко пояснити, бо, коли виникає потреба вирішити якесь важливе питання, зовсім не обов'язково їхати до територіального управління Фонду. Все можна робити вдома, а зекономлений час і гроші використати на інші справи.

 Активними користувачами веб - порталу є й працюючі громадяни міста, оскільки для них тут також передбачено чимало можливостей, але основна - мати змогу дізнатись, яку заробітну плату офіційно нараховує роботодавець та чи зараховується страховий стаж в повному обсязі.

На сьогодні завдяки порталу електронних послуг можна одержати відповідь на ці та багато інших запитань.

Пенсійний вік настане непомітно, але тоді вже буде запізно звертатись до архівних документів та вирішувати проблеми із колишнім роботодавцем. Веб — портал дає можливість систематично переглядати свої дані, щоб оцінити ситуацію і у разі необхідності вжити відповідні заходи. Тобто є можливість виправити ситуацію, скажімо, у 30, а не у 60 років, коли вдень із вогнем не знайдеш тих підприємств-одноденок, на яких колись працювали.

Таким чином, як показує досвід, портал - це дуже зручно, особливо, коли не всі страхувальники оформлюють працівників легально та мають місце випадки виплати заробітної плати “в конвертах”. Власне, з'явилася можливість завчасно контролювати своїх роботодавців і дбати про свої соціальні гарантії та майбутню пенсію.

Звертаємо увагу, що, з 1 січня 2016 року, пенсія призначається лише за даними персоніфікованого обліку.

Шановні громадяни, закликаємо Вас скористатися перевагами, які надає веб -портал електронних послуг вже зараз та заздалегідь потурбуватися про свою майбутню пенсію!!!

Адреса веб - порталу електронних послуг Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua.