0010.jpg

Для управління Пенсійного фонду України в м. Сумах питання погашення заборгованості страхувальників є одним із пріоритетних. Несвоєчасна сплата внесків не тільки унеможливлює забезпечення вищого фінансового рівня життя пенсіонерів, а й позбавляє нині працюючих громадян їх конституційного права на соціальний захист при досягненні пенсійного віку.

Для погашення заборгованості зі сплати страхових внесків фахівці управління постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу, починаючи від поширення інформаційних листівок з питань сплати заборгованості, та закінчуючи індивідуальними бесідами з боржниками. Незважаючи на вжиті заходи, деякі підприємства, організації установи та підприємці мають значні суми заборгованості.

 

Найбільш результативними заходами примусового стягнення стали спільні виїзди управління та державних виконавців відділів Державної виконавчої служби Сумського міського управління юстиції до боржників з метою вилучення готівки, опису майна та дослідження майнового стану боржників, а також їх заслуховування на комісії з питань погашення заборгованості, створеної за ініціативи управління.

Крім того, в межах примусового виконання судових рішень про стягнення заборгованості до Пенсійного фонду, боржникам обмежують виїзд за кордон до повного виконання ними своїх зобов’язань,; накладаються арешти на транспортні засоби; на відкриті в банківських установах рахунки.

З початку поточного року завдяки заходам примусового стягнення забезпечено погашення заборгованості перед Пенсійним Фондом в розмірі 209,3 тис. грн.