Print
Hits: 4004

Водії міського пасажирського транспорту відносяться до робітників, праця яких носить особливий характер. Ці особливості визначаються тим, що їх робота безпосередньо пов'язана з рухом транспортних засобів, які само собою являються джерелом підвищеної небезпеки. Робота водія міського пасажирського транспорту відрізняється високою емоційною напругою, психологічними перенавантаженнями. Оскільки водій повинен одночасно стежити за рухом на дорозі, порядком у салоні транспортного засобу та ще й бути касиром.

Пунктом з ст. 13 ЗУ “Про пенсійне забезпечення” передбачено, що право на пільгову пенсію мають зокрема: водії міського пасажирського транспорту (автобусів, тролейбусів, трамваїв) і великовагових автомобілів, зайнятих у технологічному процесі важких і шкідливих виробництв, після досягнення 55 років і при стажі роботи:

Для підтвердження роботи водієм міського пасажирського транспорту (автобусів, тролейбусів, трамваїв) можуть бути використані такі документи:

З метою з'ясування факту того, що підприємство, установа, організація займалася перевезенням лише на міському пасажирському транспорті перевірці підлягають уставні документи (Статут, положення)