Print
Hits: 2581

Відповідно до вимог законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 № 565 деякі категорії громадян мають право на проведення безоплатного капітального ремонту:

Безоплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир проводиться за місцем постійного проживання і реєстрації особи, яка має право на таку пільгу.
Безоплатному капітальному ремонту підлягає житловий будинок чи квартира, які належать пільговику, на праві приватної, зокрема, спільної власності.
Безоплатний капітальний ремонт проводиться виходячи із розрахунку 21 кв. метр загальної площі будинку, квартири на кожну особу, що має право на таку пільгу.
Види та обсяги ремонтних робіт, які необхідно виконати, визначаються з урахуванням строку проведення останнього капітального ремонту та виходячи з орієнтовної тривалості ефективної експлуатації елементів будинку, квартири, визначеної правилами утримання житлових будинків та прибудинкових територій.
Періодичність проведення безоплатного капітального ремонту – не частіше одного разу на 10 років.
У разі, коли серед членів сім’ї особи, що має право на проведення безоплатного капітального ремонту, є особи, які також мають право на таку саму пільгу та проживають і зареєстровані у тому самому будинку (квартирі), то вони також подають заяву. При цьому подані заяви розглядаються разом.
Для вирішення питання проведення безоплатного капітального ремонту житлового будинку чи квартири особа, яка має право на таку пільгу, подає до управління соціального захисту населення Сумської міської ради заяву та відповідні копії документів з пред’явленням оригіналів, а саме:


За додатковою інформацією звертатися за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 203 та за тел. 60-45-27.