Print
Hits: 1676

Департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради проводиться виплата компенсацій відповідно до Порядку виплати грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 року № 228.

Компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів призначаються:
- особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які в установленому порядку забезпечені автомобілем;
- особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти.
Компенсація на транспортне обслуговування призначається особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які:
- перебувають на обліку для безоплатного забезпечення автомобілями;
- перебувають на обліку для пільгового забезпечення автомобілями;
- мають право на забезпечення автомобілем, але за власним бажанням відмовились від нього і бажають одержувати компенсацію;
- мають право на безоплатне забезпечення автомобілем, але не одержали його у зв’язку з протипоказанням до керування ним, або мають право на пільгове забезпечення автомобілем (за 7 відсотків вартості ), але не одержали його у зв’язку з відсутністю можливості передати члену сім’ї право на керування автомобілем;
- мають право на забезпечення автомобілем (за 30 відсотків вартості ), але не одержали його у зв’язку з протипоказаннями до керування ним.
Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік – у березні за 1 півріччя та у вересні за 2 півріччя поточного року з дня їх призначення.
Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування інвалідів та на транспортне обслуговування виплачуються особам з інвалідністю, законним представникам дітей з інвалідністю, що мають автомобілі та мотоколяски, - у розмірі 22 відсотки (у 2016 році – 245,92 грн.) та 16 відсотків (у 2016 році – 178,85 грн.) прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць, на транспортне обслуговування – у розмірі 29 відсотків (у 2016 році – 324,17 грн.) прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, у розрахунку на місяць.
Якщо при оформленні грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування особа з інвалідністю мала групу інвалідності на визначений термін, то вищезазначені компенсації нараховуються лише до встановленої дати закінчення інвалідності.
Для продовження нарахування грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування необхідно надати поновлену довідку МСЕК про групу та причину інвалідності до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, яке знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 203, т. 60-45-27.
Довідково: у 2016 році вищезазначені компенсації виплачені 508 особам, які перебувають на обліку та мають право на відповідні компенсації, на загальну суму 142,4 тис. грн.