0010.jpg

Протягом року проведено 13 засідань опікунської ради, на яких розглянуто 60 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято 12 рішень виконавчого комітету Сумської міської ради з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Взято участь у 87 судових засіданнях. Як наслідок, над 21 особою встановлено опіку, надано 13 дозволів на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних.

Оновлюється та підтримується в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого внесено відомості про 439 осіб, відповідна інформація внесена до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Згідно із затвердженими графіками проведено 518 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб, 560 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки, протягом року видано 376 посвідчень опікуна.

Сформовано архів опікунської ради, до якого з різних підстав внесено 308 особових справ недієздатних осіб та матеріалів, наданих заявниками та судовими органами, в т.ч.: 209 в зв'язку зі смертю підопічних, 77 – залишенням судами без розгляду, 13 – зміною місця проживання, 7 – відновленням дієздатності, 1- закінченням строку дії рішення про визнання недієздатним.

Відповідно до програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» на 2019-2021 роки (зі змінами), надана одноразова матеріальна допомога 7 опікунам, у яких під опікою перебуває двоє повнолітніх недієздатних осіб в загальній сумі 20958,00 грн. (по 2994,00 грн. на сім’ю).

За сприянням органу опіки та піклування Сумської міської ради з коштів, що передбачені у міському бюджеті на виконання виборчих програм і доручень виборців, надано матеріальну допомогу 10 недієздатним особам для придбання засобів особистої гігієни (памперсів) та лікування в загальній сумі 19,0 тис. грн.

Нагадуємо, що засідання опікунської ради проводяться кожен останній вівторок місяця, допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, кабінети 210 та 211, тел. 787-145, 787-147.