004.jpg

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулося чергове засідання опікунської ради, де розглянули заяви мешканців Сумської громади з питань встановлення опіки над повнолітніми особами в разі визнання їх судом недієздатними.

Під час засідання розглянули вісім заяв жителів міста і обговорили питання роботи опікунської ради, проведеної протягом серпня поточного року. Так, представники органу опіки та піклування міської ради, як заінтересовані особи, залучались до участі у восьми судових засіданнях і, як наслідок, над чотирьма особами встановлено опіку вперше.

У реєстрі недієздатних повнолітніх осіб, який підтримується в актуальному стані, на 1 вересня обліковувалась 421 недієздатна особа. Проводиться робота по захисту їх прав та інтересів, опрацьовується стан життєзабезпечення, визначаються проблемні питання сімей, де під опікою перебувають повнолітні недієздатні особи, та шляхи їх вирішення.

Всього із початку року проведено обстеження житлово-побутових умов 319 недієздатних осіб, із яких у серпні – 30.

Методичну допомогу з питань, що входять до компетенції опікунської ради, можна отримати за багатоканальним номером 788-888 та за номером 787-147.