007.jpg

Особи з інвалідністю, які зареєстровані в Сумах та потребують забезпечення технічними засобами реабілітації, мають звертатись із даного питання до департаменту соціального захисту населення.

Потрібні заява та комплект документів. Зокрема для забезпечення технічними засобами реабілітації обов’язковими є рекомендації, зазначені в індивідуальній програмі реабілітації, висновки лікарсько-консультативної комісії чи військово-лікарської комісії.

Окрім того, особи з інвалідністю із направленням, виданим органом соціального захисту населення, можуть особисто звернутися до вибраного ним підприємства для замовлення колісного крісла. Підбір технічних засобів реабілітації проводиться лікарем або реабілітологом підприємства.

В окремих випадках особи з інвалідністю можуть отримати технічні засоби реабілітації в пункті прокату в територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» за адресою: вул. Інтернаціоналістів, 18. Тел. для довідок: 32-67-03, 32-77-74.

До технічних засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю, належать протезно-ортопедичні вироби, спеціальні засоби для самообслуговування та догляду, допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, меблі та оснащення, а також спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Всіма зазначеними засобами реабілітації забезпечуються інваліди, діти-інваліди та учасники АТО. Ветерани військової служби, органів внутрішніх справ і державної пожежної охорони забезпечуються протезно-ортопедичними виробами, спеціальними засобами для самообслуговування та догляду. Особи похилого віку – протезами верхніх та нижніх кінцівок, допоміжними засобами для самообслуговування та догляду. Жінки після мастектомії та з вродженими вадами молочних залоз забезпечуються протезами молочних залоз, ліфами для їх кріплення, ортезами на верхні кінцівки та компресійними рукавами.

За більш детальною інформацією необхідно звертатися до департаменту за адресою: вул. Харківська, 35, каб. 126 та за тел.: 32-76-05.