Print
Hits: 2216

VPOПостановою від 11 липня 2018 року № 548  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» урядом в черговий раз внесено зміни, що стосуються порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в т. ч. на оплату житлово-комунальних послуг.

Відтепер отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи мають право:

- люди, житлові приміщення яких зруйновані або стали непридатними для проживання в результаті проведення АТО, що підтверджується актом обстеження технічного стану житлового приміщення (будинку, квартири);  

- неповнолітні діти, які отримали паспорт громадянина України, незалежно від наявності (відсутності) реєстрації місця проживання, якщо інформація про них внесена в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб. 

Також неповнолітні діти-переселенці, які отримали паспорт громадянина України, зможуть самостійно звертатися за призначенням грошової допомоги.

Прийнятою постановою передбачено збільшення розміру грошової допомоги для студентів денної форми навчання, які досягли 18-річного віку (до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років) з 442,00 гривень до 1000,00 гривень на одну особу (члена сім’ї).

Особам працездатного віку, яким виплату грошової допомоги було припинено як особам, які не працевлаштувалися відповідно до пункту 7 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, грошова допомога призначається виключно у разі втрати працездатності такою особою.     

Заяву для призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк може бути подано з дати його початку або не раніше ніж за 15 днів до закінчення поточного шестимісячного строку.   

Для отримання довідки внутрішньо переміщеної особи та оформлення грошової допомоги необхідно звернутись до громадської приймальні департаменту (м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 132). Телефони попереднього запису на прийом: 60-45-06, 63-54-97, телефони «гарячих» ліній для консультацій: 60-46-04, 60-45-01, 0504078199.