002.jpg

Із 1 по 5 серпня здійснюється прийом заяв на отримання компенсаційних виплат за липень від осіб, які безкоштовно прихистили у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

Заяви приймаються на підставі документів, які посвідчують особу, та реєстраційного номера облікової картки платника податків.

У разі первинного звернення – необхідно надати реквізити банківського рахунку для зарахування компенсації.

Громадяни самостійно вибирають форму подання заяви: вона може бути надана у паперовому вигляді безпосередньо до департаменту або ж надіслана (у вигляді сканкопії з підписом) на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Звертаємо Вашу увагу!

Компенсується проживання лише переміщених осіб з територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, житло яких зруйноване або непридатне для проживання. Компенсація надається за умови відсутності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги.

Прийом буде проводитися з 1 по 4 серпня за графіком роботи Громадської приймальні (вул. Харківська, 35, каб. 135) – з 8-00 до 17-15, без перерви на обід, та у суботу, 5 серпня, з 8-00 до 16-00, без перерви на обід.

Щодо призначеної компенсації за червень.

Призначено компенсацію за звітний період 665 власникам за розміщення 1384 внутрішньо переміщених осіб на суму 597 тис. гривень. Реєстри осіб із зазначенням розміру компенсації передані до Сумської обласної військової адміністрації для подальшого оформлення відшкодувань коштів.

Всього ж з початку реалізації департаментом функцій по оформленню відшкодування за розміщення ВПО призначено компенсації 6795 власникам житла за розміщення 14372 внутрішньо переміщених осіб, відмовлено 108 заявникам, залишено без розгляду 42 заяви.

Зауважуємо, що власники приміщень, у яких безкоштовно розміщені переселенці, зобов’язані протягом одного дня проінформувати про припинення проживання таких осіб. Відтак, у червні надійшло 28 повідомлень.