Print
Hits: 31

Період подання заяв на перепризначення виплат для ВПО продовжено до 30 квітня 2024 року. При цьому тим заявникам, які подадуть заяви у квітні, допомогу на проживання буде призначено із врахуванням березня. Якщо заяву буде подано в травні, то допомога вже буде призначена з місяця звернення.

22 березня 2024 року Урядом прийнято Постанову КМУ № 331, якою розширено перелік категорії з числа внутрішньо переміщених осіб, які мають право на подовження виплат допомоги на проживання. Відтак, з 1 березня 2024 року виплати буде продовжено автоматично для батьків-вихователів, прийомних батьків та опікунів (піклувальників).

Крім цього, також зможуть отримати виплати ще на 6 місяців, після подання нової заяви:

Також за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 9444 грн.:

Слід зазначити, що допомога призначатиметься на всіх осіб з числа ВПО у такій сім’ї, але інші члени родини, які не працюють і не доглядають за дітьми чи особами з інвалідністю, мають сприяти своїй зайнято (зареєструватися в центрі зайнятості, як безробітні або як такі, що шукають роботу чи працевлаштуватись). Якщо вони цього не зроблять, виплата допомоги припиняється через 2 місяці.

За більш детальною інформацією звертайтесь за номерами для консультацій: 788-888 (багатоканальний), (050) 407 81 99, (050) 407 80 02.