006.jpg

За березень призначено компенсацію за програмою «Прихисток» 565 особам, які безоплатно розмістили у своїх житлових приміщеннях 1206 переселенців. Загальна сума коштів для виплати компенсації склала 543 тисяч гривень.

Під час розгляду документів відмовлено трьом заявникам з причини надання прихистку родичам, адже відповідно до законодавства компенсація не призначається у разі розміщення осіб, які пов’язані родинними стосунками, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві - чоловіка, дружини, батька, матір, дітей, онуків, а також не підтвердження факту проживання під час перевірки з виходом на місце. П’ять заявників виявили бажання не розглядати подані заяви.

Реєстри осіб із зазначенням розміру компенсації передані до Сумської обласної військової адміністрації для подальшого оформлення відшкодувань коштів.
Нагадаємо, що Урядова соціальна програма «Прихисток» діє з 22 березня 2022 року. У межах програми власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримують державну підтримку для компенсації витрат на комунальні послуги.

У межах цієї програми департаментом призначено компенсації 12717 власникам житла за розміщення 26853 внутрішньо переміщених осіб на 11 млн. гривень.