006.jpg

Рішенням Сумської міської ради від 25 квітня 2018 року №3310-МР затверджений порядок пільгового та безкоштовного зубопротезування з дорогоцінних металів учасників антитерористичної операції на 2018 рік. Згідно цього рішення протезування проводиться учасникам АТО та добровольцям, мешканцям м. Суми згідно черги в межах коштів виділених на поточний рік.

Рішенням Сумської міської ради від 20 червня 2018 року № 3536-МР м. Суми внесені зміни до попереднього рішення від 25 квітня 2018 року №3310-МР. Згідно з внесеними змінами правом на безкоштовне та пільгове зубопротезування за кошти міського бюджету можуть скористатися не тільки учасники АТО та добровольці, а й члени сімей загиблих учасників АТО – мешканці м. Суми згідно черги один раз на рік.

Зубопротезування проводиться за наявності медичних показів з наступних матеріалів: металеві, металокерамічні, металопластмасові, пластмасові, бюгельні протези, литі конструкції; та при необхідності забезпечує естетичний вигляд пацієнта.

Постановка на чергу проводиться при особистому зверненні учасника АТО, члена сім’ї загиблого учасника АТО та добровольця після огляду та визначення потреби у протезуванні. На теперішній час у КУ «Сумська міська клінічна стоматологічна поліклініка» (вул.Паркова, 2/1), вже надаються послуги по зубопротезуванню за даною програмою.

При реєстрації на пільгове протезування необхідно пред’явити оригінал паспорта та документи, що надають право на пільгу:

  • оригінал посвідчення інваліда війни або посвідчення учасника бойових дій;
  • оригінал документу, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції;
  • посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни.

Сума виділених коштів на одну особу розраховується з середньої вартості протезування чотирьох одиниць металокерамічних протезів та становить не більше 6 тис. гривень.

Учасник АТО, член сім’ї загиблого учасника АТО та доброволець, який скористався правом на пільгове зубопротезування за кошти міського бюджету у повному обсязі виділеної на одну особу суми коштів, але потребує протезування інших зубів, має право сплатити різницю вартості протезування усіх одиниць за власні кошти або повторно стати на чергу на наступний рік.