0010.jpg

З метою належного забезпечення житлових умов учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, створення їм сприятливого суспільного середовища, з 2018 року запроваджена процедура надання одноразової цільової матеріальної допомоги за кошти міського бюджету зазначеній категорії осіб, які мають зареєстроване місце проживання та мешкають у м. Суми.

Одноразова цільова матеріальна допомога надається для придбання житла згідно з вимогами Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2016-2021 роки, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 07 липня 2016 року № 954-МР (зі змінами). Її розмір становить 350 000,00 гривень.

Департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради організовано прийом заяв на виплату вищезазначеної допомоги від осіб, визначених рішенням Сумської міської ради від 08 серпня 2018 № 3733-МР «Про надання одноразової цільової матеріальної допомоги на придбання житла учасникам антитерористичної операції». Вже прийнято 57 заяв.

У вересні-жовтні поточного року перераховано зазначену допомогу 15 учасникам антитерористичної операції, які мають змогу протягом року з дня зарахування коштів використати їх на придбання житла в прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному або вторинному ринках.