Print
Hits: 648

7 березня Уряд затвердив постанову № 214, відповідно до якої строк виплати державних допомог, які було призначено раніше, продовжується на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування і виплачується за повний місяць без звернення до органів соцзахисту.

 

До таких державних допомог належить і щомісячна адресна допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Допомога на проживання була призначена автоматично без подання додаткового звернення внутрішньо переміщеним особам, які станом на 1 березня 2022 р. отримували щомісячну адресну допомогу ВПО, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505.

Всього, в автоматичному режимі було продовжено виплату та зроблено перерахунок 859 отримувачам допомоги ВПО.

З початку ведення активних військових дій до департаменту за отриманням довідки ВПО звернулось 317 заявників, та для отримання допомоги – 54 заявники.

З березня 2022 року допомога надається на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

Виплату допомоги буде проведено на початку квітня 2022 року після надходження фінансування.

За більш детальною інформацією можна звернутись за телефоном:  787-119.