002.jpg

Малозабезпечена сім’я - це сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім’ї. Цього статусу набувають лише ті сім'ї, яким призначено державну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» та Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, затвердженого ПКМУ від 24.02.2003 № 250.

Що таке прожитковій мінімум для сім'ї? Це визначена для кожної сім’ї залежно від її складу сума прожиткових мінімумів, розрахованих та затверджених відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум» для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення.

До стабілізації економічного становища у країні розмір державної соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечення прожиткового мінімуму. Така норма введена, виходячи з реальних можливостей видаткової частини Держбюджету України.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям – це соціальна допомога, що призначається і виплачується у грошовій формі малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України, мають середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї.

Право сім’ї на допомогу залежить не лише від доходів, але і від її майнового стану, зайнятості працездатних членів сім’ї та інших факторів.

У разі необхідності з’ясування додаткової інформації, рекомендуємо скористатися дистанційною формою комунікацій:

  • консультації можна отримати за телефоном: багатоканальний 788-888, а також: 787-123, 050-407-81-99, 050-407-81-02.
  • в месенджері на офіційній сторінці департаменту «Соціальний захист міста Суми» в мережі Фейсбук;
  • надіслати повідомлення на електронну пошту: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.