Print
Hits: 302

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2023 № 120 внесено зміни до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187.

Відповідно до змін органи соціального захисту населення забезпечують пільговим санаторно-курортним лікуванням осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, визначеним статтею 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей» (далі – постраждалі особи).

Постраждалі особи мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням строком на 18 календарних днів або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.

Для взяття на облік для забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням постраждалі особи подають до органу соціального захисту населення за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, а внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи заяву, до якої додаються:

Для одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування до зазначеного переліку документів додається документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування.

Отримати консультацію можна за телефоном 787-141, 0504078384, або за адресою: м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, каб. 125.