005.jpg

У Сумській міській територіальній громаді вже кілька років поспіль реалізується програма «Милосердя». Мета прийнятої програми полягає у забезпеченні додаткових до встановлених законодавством гарантій щодо соціального захисту окремих категорій мешканців громади, здійснення конкретних заходів, спрямованих на забезпечення права кожного громадянина на достатній життєвий рівень, поліпшення становища найбільш вразливих верств населення, серед яких, зокрема, Почесні донори України.

Програмою передбачено надання Почесним донорам України, які не мають права на пільговий проїзд відповідно до законів України та постанов Уряду, права на таку пільгу у комунальному електротранспорті.

З початку року пільгою користуються щомісяця більше 100 Почесних донорів України. Комунальному підприємству Сумської міської ради «Електроавтотранс» відшкодовано кошти за безкоштовне перевезення Почесних донорів України у січні – березні поточного року в сумі 86,4 тис. гривень.

Тож, у разі зацікавленості в отриманні пільг на проїзд, пропонуємо мешканцям громади, що мають статус Почесного донора України, звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, буд. 35, каб. 135, робоче місце № 11) із заявою та документами (копіями паспорта, довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, посвідчення «Почесний донор України»).

На підставі отриманих документів департамент соціального захисту населення Сумської міської ради формує список осіб, які мають право на пільговий проїзд, та доводить його комунальному підприємству Сумської міської ради «Електроавтотранс». Відповідно до отриманих списків підприємство до 30 числа місяця, що передує місяцю надання пільги, видає місячні проїзні квитки Почесним донорам України.

Телефони для довідок у департаменті соціального захисту населення Сумської міської ради: 787-130, 787-129.