006.jpg

Статус особи з інвалідністю внаслідок війни визначається статтею 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Посвідчення з написом «Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни» видається за місцем реєстрації громадян на підставі довідки медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності.

Особам з інвалідністю внаслідок війни, у яких групу інвалідності встановлено без терміну перегляду, видаються безтермінові посвідчення, іншим - на період встановлення групи інвалідності. У разі продовження медико-соціальною експертною комісією терміну чи зміни групи інвалідності в посвідчення (на правій внутрішній стороні) вклеюється новий бланк, до якого вносяться відповідні записи.

Щоб отримати посвідчення з написом «Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни» необхідно звернутися до департаменту з заявою та надати копії наступних документів:

- паспорта заявника,

- довідки медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності,

- постанови штатної військово-лікарської комісії (за необхідності),

- фотографію заявника 3×4.

Посвідчення надається особисто заявнику. У разі неможливості отримати посвідчення самостійно, дозволено уповноважити іншу особу, оформивши нотаріальну довіреність.

В умовах карантину заяву та документи для розгляду та прийняття відповідного рішення можна надіслати шляхом поштового відправлення на адресу: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35, чи залишити в скриньці для прийому документів, яка знаходиться при вході до адміністративної будівлі департаменту за цією ж адресою.