Print
Hits: 2639

Особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю по зору та слуху передбачена виплата компенсації за самостійно придбані засоби орієнтування, спілкування та обміну інформацією (годинники, мобільні телефони, диктофони, планшети, аудіоплеєри).

Особам з інвалідністю по слуху та законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання:

Гранична вартість на мобільний телефон (з функцією відеоспілкування) становить 3 252 грн.

Підставою для виплати компенсації є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху, та фіскальний чек, що підтверджує придбання товару.

Замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування) можна придбати планшет. У разі придбання планшету надається фіскальний чек, який підтверджує його придбання. Відшкодування проводиться в межах граничної ціни на мобільний телефон (з функцією відеоспілкування).

Особам з інвалідністю I і II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від 14 років виплачується компенсація за придбання:

Гранична вартість на годинник становить: механічний - 690 грн., електронний - 240 грн.

Гранична вартість на мобільний телефон становить 3 252 грн.

Іншим спеціалістам виплачується компенсація за придбання диктофона за рішенням комісії, утвореної органом соціального захисту населення, до складу якої входить представник громадської організації осіб з інвалідністю по зору.

Гранична вартість на диктофон становить 1 200 грн.

Підставою для виплати компенсації є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по зору, та фіскальний чек, що підтверджує придбання засобу.

Замість мобільного телефону можна придбати аудіоплеєр. У разі придбання аудіоплеєру надається фіскальний чек, який підтверджує його придбання.

Гранична вартість на аудіоплеєр 861 грн.

Оригінал фіскального чека для виплати компенсації передається до департаменту не пізніше шести місяців з дати, зазначеної в фіскальному чеку.

 Довідково:

Компенсація за самостійно придбані засоби орієнтування, спілкування та обміну інформацією вже виплачена 18 особам на загальну суму 45,6 тис. грн.

Телефони для довідок: багатоканальний телефон 788-888, мобільний телефон 050-407-83-84 та 787-142.