Print
Hits: 356

Діти з інвалідністю та діти віком до 18 років, відповідно до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку (далі-Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 (зі змінами), мають право на безоплатне забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) (далі-ТЗР), а саме:

Крім безоплатного забезпечення ТЗР Порядком передбачена виплата компенсації за самостійно придбані батьками для дитини з інвалідністю по зору або по слуху спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією (мобільні телефони, планшети, аудіоплеєри, годинники).

Підставою для виплати компенсації законним представникам дітей з інвалідністю по зору або по слуху, є висновок ЛКК, що підтверджує інвалідність по зору або по слуху, та розрахунковий документ, що підтверджує придбання спеціального засобу для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

З питання забезпечення допоміжними засобами реабілітації законним представникам дітей з інвалідністю та дітей необхідно звернутися до департаменту із заявою та документами:

Діти віком до 18 років з порушеннями опорно-рухового апарату, яким інвалідність не встановлена, але відповідно до медичних показань які потребують забезпечення протезно-ортопедичними виробами (ортезами верхніх та нижніх кінцівок, ортезами на хребет та інш.), безоплатно забезпечуються зазначеними виробами, за винятком ортопедичного взуття.

Детальну інформацію можна отримати, звернувшись до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, буд. 35, каб. 126) або за телефоном: 787-142, (050)4078384.