Print
Hits: 1941

Професійна реабілітація осіб з особливими потребами сьогодні є однією з визначальних умов їх максимальної адаптації в суспільне життя.
У комплексній системі реабілітації інвалідів професійна реабілітація та наступна трудова зайнятість – одні з найважливіших засобів інтеграції в суспільство людей з обмеженими фізичними можливостям. З одного боку, це сприяє їх самозабеспеченню та матеріальній незалежності, з іншого – є засобом самоствердження особистості.


Житомирське вище професійне училище-інтернат Житомирської обласної ради (далі – Училище) приймає на денну форму навчання (БЕЗКОШТОВНО) випускників шкіл від 15 до 40 років, що мають інвалідність, стан здоров’я яких дозволяє навчатись та працювати за обраною професією.
Училище здійснює підготовку кваліфікованих робітників з професій:
На базі 9 класів

Випускникам видається атестат про одержання повної загальної середньої освіти.

На базі 11 класів

На базі спеціалізованих загальноосвітніх шкіл для дітей зі зниженим слухом

Після закінчення навчання випускники отримують свідоцтво державного зразка про набуту професію.
Учні одержують стипендію, забезпечуються 4-разовим харчуванням, послугами лікарів, проживанням в гуртожитку. Здійснюється безкоштовне обслуговування перукарем, взуттьовиком тощо.
Якщо Ви бажаєте отримати професію в Училищі, Вам необхідно звернутися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 122, тел. 60-44-64), надавши наступні документи:

Зарахування на навчання проводиться без вступних іспитів, без результатів зовнішнього незалежного оцінювання, після співбесіди та тестування в приймальній комісії, на підставі конкурсу свідоцтв та атестатів про освіту.
Училище знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, буд. 43, телефони: (0412) 47-32-71, 47-32-74.