Print
Hits: 2976

Загальновідомо, яке важливе значення для кожної людини має здобуття професії, особливо коли вона обирається за покликом серця.
Професійна реабілітація має на меті забезпечити конкурентоспроможність інвалідів на ринку праці, їх працевлаштування як у звичайних виробничих умовах, так і у спеціально створених умовах праці.
Житомирське вище професійне училище (далі – училище) за 46 років існування випустило понад 9 тисяч кваліфікованих робітників із числа осіб з фізичними обмеженнями. Випускники училища працюють у сфері побутового обслуговування, на підприємствах в організаціях та займаються індивідуальною трудовою діяльністю.

Широкий вибір професій дозволяє молодим людям реалізувати, у відповідності до фізичних можливостей, свої уподобання.
Соціальна, професійна, медична, трудова реабілітація учнів під час навчання, допомагають їм повірити в себе і адаптуватися в житті.
Училище приймає на денну форму навчання (БЕЗКОШТОВНО) випускників шкіл від 15 років, що мають інвалідність, стан здоров'я яких дозволяє навчатись та працювати за обраною професією та здійснює підготовку кваліфікованих робітників з професій:

На базі 9 класів

На базі 11 класів

На базі спеціалізованих загальноосвітніх шкіл для дітей зі зниженим слухом

Після закінчення навчання випускники отримують свідоцтво державного зразка про набуту професію.
Учні одержують стипендію, забезпечуються 4-разовим харчуванням, послугами лікарів, проживанням в гуртожитку. Здійснюється безкоштовне обслуговування перукарем, взуттьовиком тощо. В училищі працюють спортивні секції, гуртки художньої самодіяльності, технічної творчості, прикладного мистецтва та інші.
Якщо Ви бажаєте отримати професію в училищі, Вам необхідно звернутися до управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 125, тел. 60-44-98) з заявою та надати документи:

Зарахування на навчання проводиться без вступних іспитів, без результатів зовнішнього незалежного оцінювання, після співбесіди та тестування в приймальній комісії, на підставі конкурсу свідоцтв та атестатів про освіту.
Документи для вступу подаються до 20 серпня 2016 року. Заняття розпочинаються з 1 вересня поточного року.
Училище знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, буд. 43, телефони: (0412) 47-32-71, 47-32-74.