005.jpg

ЗЗ метою здійснення контролю за ходом виконання програми «Надання послуг денного догляду, соціальної реабілітації і абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю» (надалі – програма) Сумським міським товариством допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість – «Феліцитас», упередження порушень та нецільового використання коштів департаментом соціального захисту населення Сумської міської ради проведено моніторинг впровадження програм з 01.03.2016 по 30.06.2016. Звіт за результатами щоквартального моніторингу впровадження програми затверджено на засіданні конкурсної комісії для розгляду у 2016 році конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання програм (реалізації проектів, заходів), спрямованих на надання у місті Суми деяких видів соціальних послуг на базі інституту громадянського суспільства та в домашніх умовах, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету у 2016 році.

Нагадуємо, що метою програми є надання денного догляду особам з інтелектуальною недостатністю на базі реабілітаційної установи (реабілітаційний центр змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Сприяння»), а також проведення соціальної реабілітації на базі реабілітаційної установи та в домашніх умовах, абілітації та транспортування осіб до інституту громадянського суспільства, до дому та іншого можливого місця надання соціальних послуг.
Завдання програми:
1. Забезпечення денного догляду інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю в умовах реабілітаційної установи.
2. Забезпечення соціальної реабілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю в умовах реабілітаційної установи та в умовах їх проживання.
3. Забезпечення абілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю.
4. Забезпечення транспортування осіб до інституту громадянського суспільства, до дому та іншого можливого місця надання соціальних послуг.
Моніторинг показав, що за період з 01.03.2016 по 30.06.2016 завдання програми виконані на 100% від запланованого. При цьому охоплена повністю цільова аудиторія, а це – 20 осіб на базі реабілітаційної установи та 10 осіб в домашніх умовах.
На момент проведення моніторингу загальна сума витрат на виконання програми становить 251 385,25 грн., з них: з міського бюджету фактично профінансовано 165 627,58 грн. (що становить 65,89%), власний внесок –85 757,67 грн. (що становить 34,11%).