004.jpg

Загальновідомо, яке важливе значення для кожної людини має здобуття професії, особливо коли вона обирається за покликом серця.
Кам’янець-Подільський планово-економічний технікум-інтернат є одним із не багатьох освітянських закладів України, де здобувають освіту молоді юнаки та дівчата з функціональними обмеженнями.

Для вирішення основних завдань підготовки конкурентноспроможних спеціалістів у навчальному закладі створено потужну матеріально-технічну базу: сучасно обладнані навчальні кабінети, інформаційний центр, бібліотеку з читальними залами і філією у гуртожитку, два кабінети автоматизованого робочого місця спеціаліста. Оздоровчо-реабілітаційна база включає басейн, зал для ігрових видів спорту, зал лікувальної фізкультури, оснащений спеціалізованими тренажерами, медичний пункт, у структурі якого фізіотерапевтичний, стоматологічний, маніпуляційний, лікарський кабінети. До послуг студентів сучасний комфортабельний гуртожиток з блоками обслуговування студентів на кожному поверсі, перехідна галерея між навчальним корпусом та гуртожиток.
З 2016 року навчальний заклад розпочав підготовку фахівців з числа осіб, що переміщуються на візках.
Зараховані на навчання до технікуму (інваліди І-ІІІ груп та інваліди з дитинства) забезпечуються стипендією та знаходяться на державному утриманні (безкоштовне чотирьохразове харчування, проживання в гуртожитку, цілодобова медична допомога). Студентам технікуму пенсії виплачуються в повному обсязі.
З питання отримання направлення на професійну реабілітацію особам з інвалідністю необхідно звернутися до управління у справах інвалідів, людей похилого віку та надання соціальних послуг департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 125, тел. 60-44-98) та надати наступні документи:

  1. Заяву.
  2. Документ про освіту (копія) – базова середня, повна середня, диплом про середню спеціальну.
  3. Медичну довідку форми 086/о, з обов’язковим висновком медичної комісії про професійну придатність в такій редакції «навчатися та працювати за обраною професією (вказати професію) може», у довідці обов’язково вказується інвалідузуючий діагноз і діагнози супутніх захворювань, сформульовані згідно з класифікацією, затвердженою МОЗ України.
  4. Виписку з особової амбулаторної картки стосовно динаміки інвалідизуючого захворювання за останні 2 роки.
  5. Довідку МСЕК (копія).
  6. Індивідуальну програму реабілітації видану МСЕК.
  7. Паспорт (копія).
  8. Довідку з місця проживання.
  9. Дві фотокартки розміром 3*4.
  10. Копію довідки про ідентифікаційний номер.
  11. Картку індивідуальної профконсультації клієнта, видану місцевим центром зайнятості.