001.jpg

Для своєчасного отримання застрахованими особами матеріального забезпечення від Фонду соціального страхування, страхувальник (роботодавець) повинен своєчасно подати заяву-розрахунок.

Упродовж 5 робочих днів від дати затвердження протоколу засідання комісії із соціального страхування підприємства (рішення уповноваженого) щодо призначення матеріального забезпечення, відповідно до положення, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12 «Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів ФССУ».

Комісія в свою чергу також має затверджені строки, в які вона повинна розглянути документи, що надійшли від працівника, для призначення йому матеріального забезпечення. Для допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах – це 10 днів з моменту надходження. Для допомоги на поховання строк призначення – не пізніше дня, що настає за днем звернення.

Для контролю Фондом своєчасності виплати матеріального забезпечення застрахованим особам роботодавцем передбачено повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, яке має затверджену форму та яке необхідно подати упродовж місяця з дня здійснення виплат матеріального забезпечення, окремих виплат потерпілим на виробництві.

Сумське міське відділення управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України у Сумській області