Print
Hits: 1303

3 грудня Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю як нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, котрі потребують постійного захисту і підтримки.

Піклування про людей, які в результаті нещасного випадку на виробництві стали інвалідами трудового каліцтва, є одним із основних завдань Фонду соціального страхування України, який покликаний боротися за збереження життя і здоров’я осіб з інвалідністю від трудового каліцтва та професійного захворювання.

У відділенні на обліку перебуває 2691 потерпілий на виробництві та особи, які втратили годувальника. До 17 інвалідів І та ІІ груп завітали працівники відділення та вручили подарунки.

Цього дня з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю працівники Сумського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області провели засідання «круглого столу».

У святковому заході взяли участь інваліди праці, представники роботодавців, спонсорів, засобів масової інформації.

Начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області Віра ЛАВРИК звернулася до присутніх осіб з інвалідністю, побажавши їм здоров’я, наснаги, миру. Також вона наголосила на заходах щодо поліпшення роботи з потерпілими на місцях, у районах та сільській місцевості.

Начальник Сумського міського відділення Наталія ЄМЕЦЬ ознайомила учасників «круглого столу» з виконаною поточного року роботою по забезпеченню інвалідів праці та потерпілих на виробництві страховими виплатами та медико-соціальними послугами.

Учасники заходу отримали подарунки з продуктовими наборами, придбані за спонсорські кошти. Урочистості завершилися святковим концертом, який подарували артисти Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського.

Завдяки небайдужим роботодавцям та спонсорам було організовано справжнє свято. Сумське міське відділення висловлює вдячність усім, хто долучився до проведення цього заходу.

Сумське міське відділення управління
виконавчої дирекції Фонду соціального
страхування України у Сумській області